Danillo Zanna Kimdir

30.09.2021
586
Danillo Zanna Kimdir

Danillo Zanna Kimdir?, biyografi bölümünde Danillo Zanna Kimdir? biyografisi ile sizlerleyiz. Danillo Zanna Kimdir? , kaç yaşında, nereli hemen siz değerli okurlarımıza geniş bir şekilde bahsedelim.. 

Başlıklar

Danillo Zanna Kimdir? – Kaç Yaşında – Memleketi Neresi

Danillo Zanna Kimdir?

Danillo Zanna Kimdir?

15 Nisan 1982 tarihinde İtalya’nın Toskano bölgesindeki Prato şehrinde dünyaya gelmiştir. Aile geleneği olan aşçılık Danilo Zanna’veya geçmiş, mesleğine adım attıktan kısa bir süre sonra, birlikte çalıştığı usta şeflerden de öğrendikleriyle İtalyan mutfağına hakim olmuştur. Üç kardeşin en küçüğü Zanna, Gastronomi eğitiminden önce ailesinin restoranında çalışmıştır.

Ünlü İtalyan aşçı, Türk kültürü ve yemekleri ile ilgileniyor olması sebebiyle Türkiye’ye gelmiş, burada aşık olup Tuğçe Demirbilek ile evlenmiş, kariyerine Türkiye’de devam etmeye karar vermiştir. İlk olarak kendisine Mecidiyeköy’de bir pizza restoranı açmıştır. Bugün zincir haline gelin The Pizza Co’nun sahibidir. Ardından televizyon programlarında ustalıklarını sergilemeye başlamıştır. Sempatik aşçı kısa bir sürede seyredenlerden tam not almış ve ekranların aranan yüzü olmuştur.

Danillo Şef Televizyon Kariyeri

Televizyon kariyeri Kanal Türk’te şef olarak başlamış, sonrasında ATV ekranlarında yayına giren Zahide Yetiş’in “Zahide İle Hayata Yetiş” programına şef olarak geçişiyle devam etmiştir. Türkçeye yettiği kadar hakim olmasının sonrasında, 2014 senesinin Ekim ayından bu yana, Planet Mutfak kanalında kendi programı olan “İtalyan İşi” isimli programda karşımıza gelmiştir.

Danilo Şef’e ün kazandıran ve tüm Türkiye aracılığıyla bilinmesini sağlayan program ise, yine 2015 senesinde ATV ekranlarındaki, Burcu Esmersoy, Ömür Varol ve Sinan Çalışkanoğlu’ nun sunduğu “Elin Oğlu” isimli talk show programı ile olmuştur. Türkçeyi kendine özgü aksanıyla konuşması takipçilerinin en sevdiği yönü olan Zanna NTV ekranlarında, kendi hazırladığı “Lezzetin Şarkısı” programını sunmuştur.

Uluslararası işbirlikleri içinde de gördüğümüz usta şef, 2016 senesinde NTV ekranlarında, “Avrupa’dan Anadolu’ya Lezzetler” programında Hollanda’lı aşçı, haber muhabiri ve fotoğrafçı kimliklerine sahip Wilco van Herpen ile birlikte Türkiye’nin farklı illerini gezerek, Türk kültürünü seyredenlere göstermiştir. Aynı yıl Gupse Özay, Buğra Gülsoy ve Eda Ece’nin başrollerini paylaşımı yaptığı “Görümce” filminde de karşımıza gelmiştir.

TV programlarının bunun yanında, Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki, İstanbul Culinary Enstitute’de, kendi kültürüne ait, İtalyan yemekleri üzerine workshop hazırlıyor olup, aynı üniversitede danışmanlık vermektedir.

2012 senesinde nikah masasına oturduğu Tuğçe Demirbilek’ten Zeno Tibet isimli çocuğu olmuştur. MasterChef Türkiye programının jürilerinden olan Hazer Amani’nin ayrılmasının sonrasında, 2019 sezonunda Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu ile birlikte jüri kullanıcı hesabı yapmaktadır.


 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.