Miyase İlknur kimdir?, nereli, kaç yaşında?

20.01.2022
1.057
Miyase İlknur kimdir?, nereli, kaç yaşında?

Miyase İlknur kimdir?, biyografi sitemizde Miyase İlknur kimdir? ile alakalı biyografi yazısı hazırladık. Miyase İlknur kimdir? kaç yaşında?, Miyase İlknur kimdir? memleketi neresi, Miyase İlknur kimdir? evi nerede, Miyase İlknur kimdir? nereli, Miyase İlknur kimdir? instagram, Miyase İlknur kimdir? ile alakalı her detay yazımızda..

Başlıklar

Miyase İlknur kimdir? Biyografi

Miyase İlknur Nereli? Kaç Yaşında?

Miyase İlknur, Gazeteci, yazar, sunucu, televizyon programcısı ve yapımcısı ve radyocu. Günümüzde Cumhuriyet gazetesinde yazarlık yapmaya sürdürmektedir. Miyase İlknur, bunun yanı sıra “13. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü”ne layık görülen isimler içindedır.

Hayatında üzücü bir tarihin geçmiş izleri de var. 1938 senesinde Bargini’de yaşamını kaybeden 24 birinin içinde akrabaları bulunmaktadır.

Miyase İlknur 1963 senesinde Elazığ’da dünyaya gözlerini açtı. Okul öğrenimini liseye kadar Elazığ’da sonrasında lise eğitimi için İstanbul’a gelir. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümünü tamamlar.

Gazetecilik kariyerine “Türk Haberler Ajansı, Milliyet, Günaydın gazeteleri ve Nokta dergisinde başlar.  1989 senesinde Günaydın gazetesinde görevliyken “Alevilik” ile ilgiliki yazılarını Cumhuriyet gazetesinde yayımladı. Cumhuriyet gazetesinde geçtikten sonra editörlük yapmaya başladı. 2008 senesinde Cumhuriyet Ek Yayınlar Yazı işleri Müdürlüğü’ne getirildi. “13. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü”ne layık görüldü.

Gazetecilik mesleğinin bunun yanında televizyon programlarına katılmakta, sempozyumlar sağlamaktadır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.