Nilgün Nazlı kimdir?, nereli, kaç yaşında?

17.01.2022
1.579
Nilgün Nazlı kimdir?, nereli, kaç yaşında?

Nilgün Nazlı kimdir?, biyografi sitemizde Nilgün Nazlı kimdir? ile alakalı biyografi yazısı hazırladık. Nilgün Nazlı kimdir? kaç yaşında?, Nilgün Nazlı kimdir? memleketi neresi, Nilgün Nazlı kimdir? evi nerede, Nilgün Nazlı kimdir? nereli, Nilgün Nazlı kimdir? instagram, Nilgün Nazlı kimdir? ile alakalı her detay yazımızda..

Başlıklar

Nilgün Nazlı kimdir? Biyografi

Gerçek adı: Nilgün Nazlı
Doğum tarihi: 23 Haziran 1968
Doğum yeri:  İstanbul
Boy: 1.68 cm
Kilo: 55 kg
Burcu: Yengeç
Eğitim: Lise
İlişkisi: Bilinmiyor
Meslek: Oyuncu
İnstagram hesabı için tıklayın

Nilgün Nazlı nereli? Kaç yaşında?

Nilgün Nazlı Züğürt Ağa, 2019 son hali, şimdi ki hali, filmleri, instagram, fotoğrafları? Nilgün Nazlı kimdir, aslen nereli, yaşı? Şimdi ne yapıyor? Evli mi? Kiminle evlendi? Eşi ve çocukları var mı? Kim kimdir bölümümüzde Nilgün Nazlı yaşamı ve biyografi detayları ile ilgili bilgiler sunacağız.

Nilgün Nazlı yaşamı ve biyografisi

Nilgün Nazlı Yeşilçam ve Türk Sinema oyuncusudur. 1984 ile 1985 senelerı içinde dizi ve sinema filminde rol aldı. En büyük çıkışını 1985 yapımı olan Züğürt Ağa sinema filminde oynadığı Kiraz rolü oldu. Türk halkı onu Kiraz rolü ile hafızlara kazıdı.

Nilgün Nazlı 23 Haziran 1968 tarihinde İstanbul’da dünyaya gözlerini açtı. İstanbul’da eğitim yaşamına başlayan Nilgün Nazlı dönemin çocukluk senelerında Yeşilçam Sineması’na ilgi duymaya başladı. O senelerda halen 14 yaşındayken tiyatro ile alakadar olmaya başladı. Yeşilçam Sineması’nın en göz alıcı dönemlerinde 16 yaşındayken ilk kez 1984 senesinde “Uç Güzel Güvercinim” adlı sinema filmi ile sinemaya giriş yaptı. Aynı yıl “Yosma” Sinema filmi ile beyazperde de yer aldı.

Nilgün Nazlı en büyük çıkışını 1985 senesinde “Züğürt Ağa” sinema filminde oynadığı “Kiraz” rolü ile yaptı. Bu büyük çıkışı aynı yıl içinde 3 sinema filmi projesinde oynamasına olanak sağladı. Nilgün Nazlı yine ses getiren Yeşilçam Sineması’nın önemli projelerinden “Kuyucaklı Yusuf, Katiller de Ağlar, Kanun Adamı” sinema filmlerinde rol alan isim oldu. 1985 senesinde televizyonların sıklıkla kullanılmaya başlaması ile ilk kez “Acımak” adlı dizde rol aldı.  

Nilgün Nazlı 1985 senesinden sonra kendi kabuğuna çekildi ve yazılar kaleme almaya başladı. Sinema oyunculuğundan sonra yurtdışına yerleşti. Günümüzde Türkiye ve Yurtdışına gidip gelmektedir.  

Nilgün Nazlı dizi ve filmleri

Nilgün Nazlı dizileri ve oynadığı filmleri aşağıda tarihlere göre listelenmektedir.

  • 1985 Züğürt Ağa Sinema Filmi (Kiraz)
  • 1985 Acımak TV Dizisi (Feriha)
  • 1985 Kanun Adamı Sinema Filmi
  • 1985 Katiller de Ağlar Sinema Filmi
  • 1985 Kuyucaklı Yusuf Sinema Filmi (Kübra)
  • 1984 Yosma Sinema filmi (Filiz)
  • 1984 Uç Güzel Güvercinim Sinema Filmi (Belkıs)
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.