Halil Necipoğlu kimdir?, nereli, kaç yaşında?

17.01.2022
726
Halil Necipoğlu kimdir?, nereli, kaç yaşında?

Halil Necipoğlu kimdir?, biyografi sitemizde Halil Necipoğlu kimdir? ile alakalı biyografi yazısı hazırladık. Halil Necipoğlu kimdir? kaç yaşında?, Halil Necipoğlu kimdir? memleketi neresi, Halil Necipoğlu kimdir? evi nerede, Halil Necipoğlu kimdir? nereli, Halil Necipoğlu kimdir? instagram, Halil Necipoğlu kimdir? ile alakalı her detay yazımızda..

Başlıklar

Halil Necipoğlu kimdir? Biyografi

Gerçek adı: Halil Necipoğlu
Doğum tarihi: 1968
Doğum yeri: Erzurum
Boy: 1.70 cm
Kilo: 86 kg
Burcu: Bilinmiyor
Eğitim: Üniversite
İlişkisi: Evli
Meslek: Din Adamı, Sunucu, İlahi Sanatçısı
İnstagram hesabı için tıklayın

Halil Necipoğlu nereli? Kaç yaşında?

Halil Necipoğlu kim, kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, çocukları var mı, hangi kanalda? Halil Necipoğlu kaç çocuğu var, oğlu, ailesi, kiminle evli ve karısı, eşi kim? Kısa olarak yaşamı ve biyografisi kim kimdir bölümümüzde sizlerle birlikte olacak.

Halil Necipoğlu yaşamı ve biyografisi

Halil Necipoğlu Türk İlahiyatçı, din alimi, jüri üyesi, tasavvuf müziği sanatçısı ve bunun yanı sıra televizyon programı sunucusudur. Şarkıcı ve müzisyen Murat Necipoğlu’nun abisidir. Türk televizyonlarında katıldığı ve sunduğu Ramazan programları ile tanındı.

Halil Necipoğlu kaç çocuğu var, oğlu, ailesi, kiminle evli ve karısı, eşi kim

Halil Necipoğlu 1968 senesinde Erzurum’da dünyaya gözlerini açtı. Eğitim yaşamına Erzurum’da başladı. Henüz 14 yaşında imam olan babasından hafızlık eğitimi aldı. Liseyi İmam Hatip lisesinde bitirdiktan sonra üniversite eğitim hayatına İlahiyat Fakültesi ön lisans bölümünde sürdü. Üniversiteden mezun olduktan sonra mesleki kariyerine birebir özel eğitimler alarak sürdü. Halil Necipoğlu, Türk Musikisi’nin önemli aktörlerinden Beyazıt Cami imamı İsmail Biçer ve Hafız Amir Ateş’ten musiki dersleri ve Üsküdar Musuki Cemiyeti’ne üye oldu. 2005 senesinde Kılıç Ali Paşa Cami imamı olarak görev yaptı.

Halil Necipoğlu 2005 senesinde Neyzen Kutsi Ergüner’in turnelerine katıldı. Neyzen Kutsi Erguner’in İstanbul Müezzinleri Grubu’nda solistlik yaptı. Berlin Festivali kapsamı içinde bir kilisede Goethe’nin şiirlerini Almanca kaside olarak okumuştur. Ayrıca İngilizce hutbe de okumuştur.

2011 senesinde Dolmabahçe Sarayı Camisi’nde İmam olarak görev almaya başladı.  

Halil Necipoğlu 2006 senesinde ilk tasavvuf müziklerini içeren albümü olan “Semavi Duyuşlar Esma Şarkıları” adlı çalışmasını piyasaya sürdü. 2011 senesinde “Cevşenü’l Kebir” 2014 senesinde “Camideki Adam” ve 2019 senesinde “Hulus-i Yar Dilinden” albümlerini sevenleri ile bir araya getirdi.

Halil Necipoğlu’nun televizyon dünyasına adım atması daha çok Ramazan ve sahur gecesi programına katılması ile başladı. Daha sonra bu süreci kendi hazırlayıp sunduğu Ramazan ve Sahur Gecesi programları yer almaya başladı. 2012 senesinde dönemin TNT kanalında Sahur programı sundu. 2017 senesinde bu kez “Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışma programının jüri kullanıcı hesabıni yaptı. Aynı yıl 2017 senesinde “Halil Necipoğlu Divân-ı Hulûsi’den İlahiler” konseri ile Üsküdar Belediyesi Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Paneli’nde yer aldı. 2019 ve 2020 senelerında “Halil Necipoğlu ile Ramazan Bereketi” programı ile ekranlarda yer aldı.

Halil Necipoğlu enstüriman olarak Ney çalmaktadır. Ayrıca şarkıcı Murat Necipoğlu’nun abisidir. Halil Necipoğlu caz müzik dinlemektedir. Özel yaşamında evli olan Halil Necipoğlu’nun bu evliliğinde 2 çocuğu bulunmaktadır.

Halil Necipoğlu albümleri ve şarkıları

Halil Necipoğlu ilk çalışmasını 2006 senesinde olmak üzere 2011, 2014 ve 2019 senesinde toplamda 4 müzik albümü yayınlandı.

  • 2019 – Hulus-i Yar Dilinden
  • 2014 – Camideki Adam
  • 2011 – Cevşenü’l Kebir
  • 2006 – Semavi Duyuşlar Esma Şarkıları

Halil Necipoğlu hangi televizyonlarda program yaptı?

Halil Necipoğlu şimdiye kadar bir çok ulusal kanalda hem yorumcu hem de birebir program hazırlayıp sundu.

  • 2020 – Halil Necipoğlu ile Ramazan Bereketi Star TV
  • 2019 – Halil Necipoğlu ile Ramazan Bereketi Star TV
  • 2017 – Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışma Programı TRT 1
  • 2012 – Sahur Özel Programı TNT Televizyonu
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.