Bora Duran Kimdir? Biyografi Sayfası Sayfası

29.10.2021
359
Bora Duran Kimdir? Biyografi Sayfası Sayfası

Bora Duran Kimdir? Biyografisi, bölümünde Bora Duran Kimdir? Biyografisi sayfası ile karşınızdayız. Bora Duran Kimdir? Biyografisi detayları ile daha da iyi tanıyalım.

Bora Duran Kimdir? Biyografisi – Kaç Yaşında – Memleketi Neresi

Bora Duran

Bora Duran, 23 Mart 1978 senesinde dünyaya geldi. Bora Duran’ın müzikle yakınlaşması, ortaokul senelerında, gitarı ile birlikte farklı gruplarla tanışarak başlamıştır. 1995 senesinde Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’na girip, klasik kemençe eğitim hayatına başlayana dek, bu gruplarla çalışmalarını sürdürmüştür. 2001 yılına kadar İzmir’de birden çok mekanda müzikle uğraşmıştır. Bunun yanı sıra, Türk – Yunan Dostluk Derneği ile işbirliği içinde, müziğini ülke dışına da taşımıştır.

Daha sonraları müziğini paylaşıp geliştirmek adına İstanbul’a geldiği senelerda Vedat Sakman ile tanışmıştır. Stüdyo Sakman’da Selçuk Yöntem’in “Şiir Niye?” adlı albüm çalışmasında görev almıştır. İlk demo albüm çalışmalarına da bu stüdyoda başlamıştır. Bora Duran, Ezginin Günlüğü grubuyla “Dargın mıyız?” albümünün kayıtlarında birlikte çalışmış ve Grup ile birlikte bir çok çalışmada daha yer almıştır.

Aranjör Yıldıray Gürgen ile bir çok albüm projesinde klasik kemençe, gitar, perdesiz gitar ve sesiyle görev alan Bora Duran, bu çalışmalardan birisi olan Yılmaz Erdoğan’ın şiir albümünün oluşum sürecinde BKM ile tanışmıştır. Bu tanışma sonrasında, Deniz Erdoğan ile birlikte BKM Mutfak ve “Çok Güzel Hareketler Bunlar” ekibinin canlı müzik ve tv program müzik sorumluluğunu yürütmüş ve “Organize İşler” film müzikleri projesinde yer almıştır.

Aynı zamanda sözü ve müziği kendine ait olan “Gül Senin Tenin” adlı şarkısını Mahsun Kırmızıgül seslendirmiştir. Ortaklarıyla birlikte 2006 senesinde Moda’da kurmuş oldukları Harem’s Production’da, kendi albüm çalışmalarını hızlandırmış; söz, müzik ve aranjeleri kendisine ait olan 9 şarkılık ilk albümünü tamamlamıştır. Bora Duran 2011 senesinde çıkardığı “Her Sabah” adlı albümünde, 2005 senesinde Mahsun Kırmızıgül’ün seslendirdiği; kendisine ait olan “Gül Senin Tenin” şarkısını yeniden yorumlamıştır.Ayrıca albümde bir Fikret Kızılok klasiği “Bir Harmanım Bu Akşam” şarkısını yeniden yorumlamıştır. Sözü müzigi ve düzenlemesi kendisine ait son çalışması “Sen De Gidersen” adlı single ın Çıkış Tarihi: Ekim 2012 dir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.