Iraz Yıldız kimdir, nereli, kaç yaşında?

14.01.2022
584
Iraz Yıldız kimdir, nereli, kaç yaşında?

Iraz Yıldız Kimdir, biyografi sitemizde Iraz Yıldız ile alakalı biyografi yazısı hazırladık. Iraz Yıldız kaç yaşında?, Iraz Yıldız memleketi neresi, Iraz Yıldız evi nerede, Iraz Yıldız nereli, Iraz Yıldız instagram, Iraz Yıldız ile alakalı her detay yazımızda..

Iraz Yıldız Biyografi

Piyanist Iraz Yıldız 1997 senesinde Hatay Antakya’da dünyaya gözlerini açtı. Eğitim yaşamına Hatay’da başladı. Henüz 6 yaşında piyano çalmaya başladı. Lise eğitiminin sonrasında üniversite eğitim hayatına Bilkent Üniversitesi konservatuar Bölümü’nde sürdü. Ardından Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı’nda Yuriy Sayutkin’den eğitim aldı.

sevgilisi kim

2007’de Rusya’da tertip edilen 3. Gavrilin Genç Yetenekler Yarışması’nda Mansiyon Ödülü’nü aldı. 2009’da Sofya’da tertip edilen Genç Virtüözler Yarışması’nda Mansiyon Ödülü sahibi oldu. Yi2009 senesinde Mersin’de yapılan 1. Kamuran Gündemir Ulusal Piyano Yarışması’nda Mansiyon Ödülü kazanan isim oldu. Aynı yıl Şef Vladimir Spivakov aracılığı ile Moskova’da tertip edilen Uluslararası Müzik Festivali’ne davet edilen isimler içinde yer aldı. 2009 senesinde 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali Genç Yetenekler Konseri’nde piyano çaldı.

İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi aracılığıyla yapılan Muammer Sun Onur Gecesi’ne sanatçı Cihat Aşkın’ın çağırısıyla katıldı ve Muammer Sun’un eserlerini seslendirdi. 2010 senesinde ‘Fazıl Say ve Arkadaşları’ projesi kapsamı içinde birden fazla konser düzenledi. Piyanist Iraz Yıldız kısa bir sürede birden fazla organizasyonda performansı ile büyüleyen isimler içinde yerini aldı.  Piyanist Iraz Yıldız Tamer Karadağlı ile sevgili oldukları gerekçesi ile magazin gündeminde çok fazla konuşuldu.

Iraz Yıldız boyu 1.66 cm kilosu 56 kg burcu Oğlak.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.