İlkay Gündoğan kimdir, İlkay Gündoğan kaç yaşında?

04.11.2021
313
İlkay Gündoğan kimdir, İlkay Gündoğan kaç yaşında?

İlkay Gündoğan kimdir, biyografi bölümünde İlkay Gündoğan biyografi sayfası ile karşınızdayız. İlkay Gündoğan kaç yaşında?, İlkay Gündoğan memleketi neresi, İlkay Gündoğan facebook, İlkay Gündoğan nereli, İlkay Gündoğan instagram, İlkay Gündoğan ile ilgili kısaca her şey bu sayfada.. İlkay Gündoğan kimdir? başlığımızın detayları..

İlkay Gündoğan Kimdir – İlkay Gündoğan Biyografi

Türk asıllı Alman. Orta saha oyuncusu olan, İlkay Gündoğan  Manchester City takımında forma giymektedir. 

Balıkesir’in Dursunbey beldesinden Almanya’nın Gelsenkirchen kentine işçi olarak göç eden bir ailenin çocuğu olarak 1990 senesinde  dünyaya gelmiştir. 

Ardından Bochum U17 ve U19 formalarını giymiş 2009 senesinde 850 Bin Euro bonservis bedeli ile Nürnberg’e. 2011 senesinde ise 5.5 Milyon Euro bonservis ile Borussia Dortmund takımına transfer olmuştur. 5 sezon forma giymiş ve 2016 senesinde 27 Milyon Euro bonservis bedeli ile İngiliz devi Manchester City takımına transfer olmuştur.

Bugüne kadar toplam 22 kez Almanya A Milli takım formasını giyen başarılı futbolcu bunun bunun yanında U18’den U21 e kadar tüm alt kategorilerinde forma giymiştir. Almanya Milli takımı ile 4 gol atmıştır.

Milli Voleybolcu Naz Aydemir ile kuzenidir.

biyografi

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.