Deniz Toprak Kimdir? Biyografi Sayfası Sayfası

29.10.2021
253
Deniz Toprak Kimdir? Biyografi Sayfası Sayfası

Deniz Toprak Kimdir? Biyografisi, bölümünde Deniz Toprak Kimdir? Biyografisi sayfası ile karşınızdayız. Deniz Toprak Kimdir? Biyografisi detayları ile daha da iyi tanıyalım.

Deniz Toprak Kimdir? Biyografisi – Kaç Yaşında – Memleketi Neresi

Deniz Toprak

Siirt ilinin Kurtalan beldesinde dünyaya geldim, ilk, orta ve lise öğrenimimi İstanbul’da bitirdim. Çocukluk senelerımdan bu yana zamanla git gide artan müzik sevgimi şarkı söyleyerek ifade etmeye çalıştım.

2000 senesinde usta müzisyen Ali Osman Erbaşı’dan ders almaya başladım ve böylece müziğe bakış açım değişti, Türk Halk müziğine gönül verdim ve çalışmalarımı daha bilinçli olarak yürütmeye başladım.

Çeşitli sanatçıların albümlerinde ve film müziklerinde vokal olarak yer aldım. Türkü söylemeyi, nota okumayı, bağlama çalmayı, yöre ağızlarını ve makamları öğrenmek; öğrendikçe enginleşen bu deryada bulunmak ve usta bir yorumcu olmak idealim oldu.

Çalışmalarımızın amacı, kalıcı eserler oluşturmak ve sanat adına hatırlanabilmektir. Bu ümit ile azimle yoluma sürdürmekteum. Çalışmalarımızı beğenen ve destekleyen usta yorumcu, bestekar sayın Kayahan AÇAR hocamıza bunun bunun yanında teşekkür ederek biyografimde de yer vermek istiyorum, Türkü Molası adını albümümüze armağan ederek siz değerli okurlarımıza ulaşabilmemi sağladığı için.

Yaklaşık iki senelik bir çalışmanın ürünü olan Türkü Molası, hepinize türkü molası verir inşallah.

Saygılarımla
Deniz Toprak

Web Sitesi: deniztoprak.net
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.