Tolga Çevik Kimdir? – Kaç yaşında? – Memleketi Neresi

19.09.2021
375
Tolga Çevik Kimdir? – Kaç yaşında? – Memleketi Neresi

Tolga Çevik Kimdir?, biyografi bölümümüzde Tolga Çevik Kimdir? biyografisi ile karşınızdayız. Tolga Çevik Kimdir? hemen siz değerli okurlarımıza geniş bir şekilde bahsedelim.. 

Başlıklar

Tolga Çevik Kimdir? – Kaç Yaşındadır – Memleketi Neresi

(1) (0)
Ad Soyad Tolga Çevik
Meslek Oyuncu
Yaşı 47 (1974-05-12)
Boyu 1,78
Kilosu 76 KG
Burcu Boğa
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Central Missouri State University
Eşi Özge Çevik
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul

Tolga Çevik Kimdir? Biyografi

Tolga Çevik, 12 Mayıs 1974 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlköğretim eğitimini Bahariye İlkokulu’nda tamamlamış, orta öğretim eğitimi için Özel Doğuş Lisesi’ne kaydolmuştur. Lise senelerında ilk kez tiyatro çalışmalarına başlayan Çevik, yarışmalarda en iyi oyuncu ödüllerini almaveya hak elde etmiştir.  

Yüksek öğretim eğitimini görmek için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavına girmiş fakat başarılı olamamıştır. Daha sonra ise ‘Yeditepe Oyuncuları’ isimli tiyatroya katılma kararı almıştır.  

Eğitimini 1996 senesinde Central Missouri State Üniversitesi’nde Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nde tamamlamış ve bu sürede ünlü Amerikalı aktör Robin Williams’tan da eğitim almıştır.  

Yurtdışındaki eğitimini başarıyla tamamlamanın sonrasında, ‘Hadi Çaman Tiyatrosu’nda çalışmaya başlamış, BKM oyuncusu olmuştur. Ve oynadığı dizi ve filmler de çoğunlukla BKM yapımıdır.  

Yeditepe Oyuncuları’nın yer almış olduğu ‘Kelebekler Özgürdür’ isimli oyunda da rol alan başarılı tiyatrocu, asıl ününü ‘Komedi Dükkanı’ isimli program ile edinmiştir.  

Tv 8, TRT ve Star Tv’de yayınlanmış olan ‘Komedi Dükkanı’ isimli programla, büyük bir hayran kitlesi de edinmeyi başarmıştır. Lakin program, 15 Haziran 2011 tarihinde ‘Yolun Sonu’ isimli bölümle final yapmıştır.

Çevik, ‘Arkadaşım Hoş geldin’ isimli bir Avrupa turnesini tamamlamanın sonrasında da, 31 Aralık 2013 tarihinde Kanal D ekranlarında ‘Arkadaşım Hoş geldin’ isimli programla yayın yaşamına tekrar dönmüştür. Oyun 2015 senesinin Ocak ayında final yapmış ve tecrübeli oyuncu ‘Müdür ne’aptın’ ile yoluna devam etmiştir. Bu oyunu da 2016 senesinde sona eren tiyatrocu, Avrupa Yakası, Organize İşler, Vizontele gibi birden fazla yapımda da yer almıştır.  

2018 senesinde Fox Tv ekranlarında ‘Tolgshow’ isimli programı yapan oyuncunun bu programı ise 26 bölüm sürmüş sonrasında final yapmıştır.  

Cem Yılmaz’ın kardeşi Özge Yılmaz ile dünya evine 2004 senesinde giren tecrübeli oyuncunun bu evlilikten ise Tuna isminde bir kız Tan isminde bir de erkek çocuğu olmuştur.  

Boğa burcu detaylarına sahip olan Tolga Çevik, 1.78 metre uzunlukta ve 68 kilogram ağırlıktadır.  

Eş: Özge Çevik (e. 2004)

Doğum: 12 Mayıs 1974 (45 yaşında); İstanbul, Türkiye

Çocuklar: Tuna Çevik, Tan Çevik

Filmografi

• Organize İşler (2005) – Samet Bulut

• Hızlı Adımlar (2004)

• Vizontele Tuuba (2003) – Nafiz Doğan

• Vizontele (2000) – Nafiz Doğan

• Herkes Kendi Evinde (2000) – Selim

• Köçek (2000)

Televizyon Dizileri

  • Komedi Dükkanı, 2008
  • Komedi Dükkanı (2007 – 2008)
  • Avrupa Yakası (2006 – 2008) – Sacit Kral
  • Herşey Yolunda (2004) – Başar
  • Dişi Kuş (2004) – İskender
  • Ölümsüz Aşk (2003) – Tahsin
  • Esir Şehrin İnsanları (2003)
  • Aşk ve Gurur Savaş (2002) – Savaş Timur
  • Salacak Öyküleri (1998)
  • Feride (1996) – Ali
24 Nisan 2020 Cuma 14:13 02 Mayıs 2020 Cumartesi 17:01
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.