Cemal Şener Kimdir? Biyografi Sayfası

29.10.2021
403
Cemal Şener Kimdir? Biyografi Sayfası

Cemal Şener Kimdir? Biyografi, bölümünde Cemal Şener Kimdir? Biyografi sayfası ile karşınızdayız. Cemal Şener Kimdir? Biyografi detayları ile daha da iyi tanıyalım.

Cemal Şener Kimdir? Biyografi – Kaç Yaşında – Memleketi Neresi

Cemal Şener

Cemal Şener, 1951 senesinde Erzincan’da dünyaya geldi. İlköğrenimini Erzincan’da bitirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü’nde ”Erzincan’ın Demografik Yapısı” tezi ile lisans, İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi’nde ‘’Çerkes Ethem Olayı’’ tezi ile yüksek lisans yaptı.

Bu senelerda Yeni Ortüm hızıylaetesinde çalıştı. Çeşitli sendikalarda eğitimcilik yaptı. Alevilik Olayı’nı doktora çalışması olarak sürdürirken, YÖK nedeni ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden 1983’te ayrıldı.

1990’lı senelerda Güneş ve Cumhuriyet Gazetesi’nde dizi yazıları ve köşe yazıları yazdı. Bunu bazı eğitim kuruluşlarında basın ve halkla ilişkiler yöneticiliği yapması izledi. Daha sonra Ant Yayınları’nı kurdu. Cem, Nefes, Şahkulu Sultan ve Karacaahmet Sultan dergilerinde yayın yöneticiliği yaptı. Kare ve Etik yayınları yayın yöneticiliği yaptı. Türkiye’nin toplumsal yapısı ile alakalı çalışmalarını sürdürdü.

29 Ekim 2010 Cuma akşamı katıldığı bir program sırasında fenalaşan Cemal Şener, televizyon stüdyosundan apar topar hastaneye kaldırıldı. Tansiyonu 22’ye çıkan Cemal Şener’in aort damarında anormal ölçüde şişme görüldü ve bir gün sonra ameliyata alındı. Ameliyat masasında yaşamını kaybeden Cemal Şener,  3 Kasım 2010 tarihinde Karacaahmet Mezarlığına toprağa verildi.

Cemal Şener Kitapları

Çerkes Ethem Olayı
Alevilik Olayı
Alevi Törenleri
Alevilik Üstüne Ne Dediler
Atatürk ve Aleviler
Topal Osman Olayı
Yaşayan Alevilik
Alevi Sorunu Üstüne Düşünceler
Şeriat ve Alevilik
Ali’siz Alevilik Olur Mu?
Bihatayık, Evladı Kerbelayık
Anadolu’da Alevi – Bektaşi Dergahları
Şaha Doğru Giden Kervan
Benim Kabem İnsandır
Aleviler Ne Yapmalı
Şamanizm
Anadilde İbadet
Alevilik Dersleri 1-2
Osmanlı Belgeleri’nde Aleviler Bektaşiler
İbni Haldun’un Hayatı ve Düşünceleri
Aleviler’in Etnik Kimliği
Türkler’de Çadır.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.