Zara Kimdir? – Kaç yaşında? – Memleketi Neresi

16.09.2021
401
Zara Kimdir? – Kaç yaşında? – Memleketi Neresi

Zara Kimdir?, biyografi bölümümüzde Zara Kimdir? biyografisi ile karşınızdayız. Zara Kimdir? hemen siz değerli okurlarımıza geniş bir şekilde bahsedelim.. 

Başlıklar

Zara Kimdir? – Kaç Yaşındadır – Memleketi Neresi

(2) (0)
Ad Soyad Neşe Zara Yılmaz
Meslek Sanatçı
Yaşı 45 (1976-01-15)
Boyu 1,70
Kilosu 64 KG
Burcu Oğlak
Göz Rengi Kahverengi
Eğitim Lisans
Eşi Yok
Sevgilisi Yok
Doğum Yeri İstanbul

Zara Kimdir? Biyografi

Zara, 15 Ocak 1976 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Gerçek adı Neşe Yılmaz’dır ve kökeni Adıyaman’a dayanmaktadır.  

Küçük yaşlardan bu yana müzikle yakında zamandan ilgilenen Zara, çocukluk senelerında ‘Neşecik’ ismiyle 8 albüme imza atmıştır.

Milliyet Gazetesi aracılığıyla organize edilen Liselerarası Müzik ve Halk Oyunları yarışmasına katılan Zara, ‘Türk Halk Müziği Bayan Solist’ dalında Türkiye birinciliği elde etmiştir. Daha sonra aynı yarışmaya 1993 senesinde da katılmış ve bir kez daha birinciliğe layık görülmüştür.  

Yüksek öğretim eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nde tamamlayan sanatçı, 1996 senesinde TRT aracılığıyla yapılan ‘Yetişmiş Ses Sanatçısı’ sınavını kazanmış ve TRT Türk Halk Akitli Ses Sanatçısı unvanı ile görevine başlamıştır.  

1997 senesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenmiş olan ‘Yunus Emre Müzikali’nde Amber rolü ile hem oyuncu hem de solistlik üstlenen Zara, 15 aylık çalışmalarının neticesinde ilk albümü ‘Avuntu’yu yayınlamıştır. Ayrıca aynı yıl ‘Eylül Fırtınası’ adlı dizide de Tarık Akan ile başrolde yer almıştır.

2000 senesinde ‘Boyu’ adıyla ikinci albümünü yayınlayan sanatçı, 2001 senesinde ‘Deli Yürek: Bumerang Cehennemi’ adlı filmdeki oyunculuğuyla büyük bir beğeni toplamıştır.  

Misafir, Özlenenler, Derin Aşk, Zamanı Geldi, Bahar, Hazine, Bülbül-i Şeyda gibi çok sayıda albüm çıkaran Zara, oyunculuğunu da sürdürmüş ve 2003 senesinde ‘Gelin’ adlı dizide başrolde yer almıştır.  

1992 senesinde çekimi yapılan fakat deprem felaketi sonrası yayını bekletilen Bayındırık Bakanlığı ortak çalışması olan ‘Ağıt’ (Sele gitti) klibini ise 2004 senesinde ‘Doğal Afetlere Bilinçli Toplum’ projesi çerçevesinde yayınlamıştır.

Magazin Gazetecileri Derneği ve Kral Tv aracılığıyla tertip edilen birden fazla organizasyonda ödül alan Zara, 2000 ve 2003 senelerı içinde da 4 yıl art arda Türk Halk Müziği En İyi Kadın Sanatçısı Altın Kelebek ödüllerine layık görülmüştür.

Bir dönem TRT 1’de yayına giren ‘Zamanı Geldi’ adlı programın sunuculuğunu da üstlenen sanatçı, 2006 senesinde da Ramazan ayında sahur programı olan ‘Tanrı Misafiri’ni sunmuştur.

2009 ve 2011 senelerı içinde Oktay Kaynarca ile ‘Salı Sefası’ isimli programı sunan Zara, 2002 senesinde Ulus Müzik’in patronu İskender Ulus’la dünya evine girmiş fakat evliliği 2007 senesinde sona ermiştir.  

2012 senesinde ise Akif Beki ile ikinci evliliğini yaşayan sanatçının bu birlikteliği de 2016 senesinde sonlanmıştır.  

2017 senesinde ise ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ adlı dizi ile tekrar seyirci karşısına geçmiştir.  

Zr Müzik isimli yapım şirketinin sahibi olan Zara’nın Akif Beki’den bir de Dila adında kızı mevcuttur.  

Oğlak burcu detaylarına sahip olan Zara, 1.70 metre uzunlukta ve 64 kilogram ağırlıktadır.  

19 Aralık 2020 Cumartesi 12:25 19 Aralık 2020 Cumartesi 12:36
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.