Sadok Kohen kimdir, nereli, kaç yaşında?

13.01.2022
1.744
Sadok Kohen kimdir, nereli, kaç yaşında?

Sadok Kohen Kimdir, biyografi sitemizde Sadok Kohen ile alakalı biyografi yazısı hazırladık. Sadok Kohen kaç yaşında?, Sadok Kohen memleketi neresi, Sadok Kohen evi nerede, Sadok Kohen nereli, Sadok Kohen instagram, Sadok Kohen ile alakalı her detay yazımızda..

Sadok Kohen Biyografi

Sadok Kohen kimdir, nereli, ne iş yapar, Ermeni mi veya Yahudi mi,? Azra Kohen eşi Sadok Kohen kimin oğlu, babası kimdir? Sadok Kohen Sami Kohen’in neyi? Sadok Kohen doğum tarihi, boyu, kilosu, burcu, dini? Sadok Kohen yaşamı, vikipedi ve biyografi detayları.  

Sadok Kohen 1 Ocak 1976 senesinde İstanbul’da dünyaya geldi. Çocukluk senelerı ve eğitim yaşamı İstanbul’da geçti. Babası Sami Kohen’dir.  Sadok Kohen’in dedesi de gazeteci ve yazar Albert Kohen’dir. Sadok Kohen aile kökeni uzun yıllar öncesine dayanmaktadır.

Sadok Kohen boy kilo yaş hayatı, biyografi ve vikipedi bilgileri

Ünlü girişimci ve işadamı Sami Kohen’in babası Sami Kohen 1928 İstanbul doğumludur. Dedesi Albert Kohen de 1949 senelerinde İstanbul Özel Saint Benoit Fransız Lisesi’ni bitirir ve sonrasında İstanbul İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde okuyarak gazeteci olur.

Sadok Kohen lise eğitimini bitirdiktan sonra üniversiteyi Yazılım Mühendisliği bölümünde okudu ve mezun oldu. Kariyerini son 20 senedir bilişim sektörü üzerine kuran Sadok Kohen üniversiteden mezun olduktan sonra 1997 senesinde dünya devi Microsoft Corporation yazılım şirketinde çalışmaya başladı.

Bu süreci sırasıyla 2001 senesinde Telsad Telekom Hizmetleri şirketleri, sonra Telsad Telekom Hizmetleri, 2004 senesinde Intelicom Solutions Ltd şirketi, 2005 senesinde Esmedya, 2007 senesinde BidPlaza projesinde CEO ve ortaklık görevi, 2009 senesinde ilk sosyal bahis sitesi Tuttur.com’u kuruculuğu, 2012 senesinde isteoyun.com, 2013 senesinde bwin.party dijital eğlence platformu ve Mutlu Dökümhane projesi, 2014 senesinde kapgel.com projesi ve son kez 2015 senesinde Betbull projesi ile başarılarınıa başarı katan Sadok Kohen şimdilerde Saran Online CEO’su olarak çalışmakta, Samsung için uygulamalar geliştirmektedir.

Sadok Kohen eşi Akilah Azra Sarızeybek Kohen’dir. Azra Kohen Fİ, Çİ, Pİ kitaplarının yazarıdır. Aynı zamanda bu üçleme kitap Türk dizisine de çevirilmiştir. Sadok Kohen eşi Akilah Azra Sarızeybek Kohen’in 2001 senesinde gerçekleştirdikleri evliliklerinden 10 yaşında erkek bir çocukları bulunmaktadır.

Sadok Kohen boyu 1.82 cm kilosu 84 kg ve burcu Boğa. Saç rengi siyah ve göz rengi kahverengidir.   

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.